Młodzi w garach – wiejskie smaki i przysmaki

Młodzi w garach – wiejskie smaki i przysmaki

W ostatnich tygodniach uczestnicy projektu „Młodzi w garach  – wiejskie smaki i przysmaki” realizowanego w ramach Bardzo Młodej Kultury odwiedzali Koła Gospodyń Wiejskich w okolicznych miejscowościach.

W Danowie wspólnie z Paniami szykowali skwarki z cebulką, aromatycznymi przyprawami i małosolnymi ogórkami.  W Niedźwiadnej piekliśmy placuchy z owocowymi dodatkami. W Dołęgach smażyli racuchy z jabłkami. W Kędziorowie pracowali nad swojską kiełbasą z patelni z młodymi ziemniakami i sosem pieczarkowym. W Lipniku tworzyli carbonarę z podpiekanymi piersiami z kurczaka, boczkiem i sosem śmietankowym.

Serdecznie dziękujemy wszystkim Paniom z Kół Gospodyń Wiejskich. Bardzo doceniamy Wasze zaangażowanie, aktywność i otwartość. Dobrze, że jesteście!

Projekt „Młodzi w garach  – wiejskie smaki i przysmaki” realizowany jest w ramach Bardzo Młodej Kultury (woj. Podlaskie), której Operatorem Regionalnym jest Podlaski Instytut Kultury. Program finansuje Narodowe Centrum Kultury.

Ps. przed nami finał projektu!

O terminie będziemy informować.

Andrzej Kosmowski BCK SZCZUCZYN



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *